Wiebenji.reismee.nl

Supercommittee een faillissement bemoeilijkt het jaar verkiezing


WASHINGTON (AP) - Het falen van het Congres 'tekort-reductie supercommittee voegt een nieuwe dimensie toe aan de 2012 politieke wedstrijden, trekken politieke strijd lijnen rond een brede belastingverhogingen en grootschalige bezuinigingen die nu worden gepland om automatisch te beginnen in 2013.
President Barack Obama en zijn Republikeinse uitdager zullen worden gedwongen om alternatieven voor vermindering van de tekorten debat, des te meer urgent door de dreigende gevolgen van het Congres niet-handelen. De scheidslijnen al zijn scherp getekend, met Obama steunen vermindering van het tekort, dat een mix van bezuinigingen en lastenverzwaringen op de rijken omvat, terwijl de Republikeinen hebben verklaard zich wars van belasting wandelingen.
Een verkiezing die is tot het vormgeven als een referendum over rentmeesterschap Obama's van de economie nu vereist de kandidaten om concurrerende forward-looking tekort-reductie plannen tot bezuinigingen en fiscale wandelingen voorkomen dat geen van beide partijen wil materialiseren zien te bieden.
Voor Obama, dat is een gunstiger plek om te zijn, tekenen in contrast met zijn tegenstander en pleiten voor hogere belastingen voor de rijken in plaats van verdedigen van zijn toezicht op een economie die nog steeds zou kunnen lijden aan een hoge werkloosheid en een zwakke groei in november.
Begin in 2013, de federale regering staat twee tegemoetkomende treinen. Toen de supercommittee werd geen overeenstemming kunnen vinden woensdag, is veroorzaakt bezuinigingen van 1,2 biljoen dollar vanaf januari 2013 en zich uitstrekt over 10 jaar. De helft van de bezuinigingen zou komen uit de defensie-uitgaven, de ander van onderwijs, landbouw en milieuprogramma's, en, in mindere mate, Medicare.
Tegelijkertijd zal de belastingverlagingen die tijdens het presidentschap van George W. Bush verlopen aan het einde van 2012, betekent een verhoging voor elke belastingbetaler.
Minister van Defensie Leon Panetta heeft gezegd dat de bezuinigingen zou 'een naad in de verdediging van de natie te scheuren.'
Ondertussen zou de belastingverhogingen raakte een nog steeds fragiele economie in gevaar te brengen een herstel en de verhoging van de vooruitzichten van een andere recessie.
Maar terwijl geen van beide partijen die resultaten wil, recente geschiedenis van Washington van de aanpak van fiscale problemen toont het Congres niet te handelen, tenzij geconfronteerd met een verschrikkelijke deadline. Het Bush-tijdperk belastingverlagingen uitgebreid in 2010 slechts enkele dagen voor ze is verstreken, vermeden een regering shutdown van uren en het uit te stellen een schuldencrisis deze zomer in het gezicht van een regering verzuim.
'De volgende grote evenement, behoudens enige beweging van het Congres, kan net goed de verkiezingen van 2012', zegt Kevin Madden, een voormalig senior Huis leiderschap assistent en een externe adviseur van de presidentiële campagne van de Republikeinse Mitt Romney's. 'Dan gaan we kijken naar ofwel een nieuwe president en een nieuw Congres, of dezelfde voorzitter en dezelfde Congres om het allemaal opnieuw te starten.'
Verkiezing jaar lenen zich niet om grote wetgevende initiatieven. Wetgevers hebben het te druk op zoek naar herverkiezing mogelijk controversiële standpunten die kan kosten ze stemmen te nemen. Bovendien kunnen leiders van het Congres goed wil zien hoe de verkiezingen in Washington's machtsverhoudingen van invloed zijn voor de aanvang van veranderingen die compromissen nodig is.
Een boze publiek kon de vraag snelle actie. Maar zelfs als het Congres zouden trachten om gemeenschappelijke grond te vinden volgend jaar, zou de wetgevende manoeuvreren ontvouwen in het midden van de presidentiële wedstrijd, en het Witte Huis assistenten erkennen dat het niet kan voorkomen dat een deel van het politieke debat.
Zij herhaaldelijk wijzen erop dat elk van de acht Republikeinse kandidaten hebben geweigerd om een ??eventueel tekort-reductieplan dat alle belastingverhogingen bevat onderschrijven en dat ze herhaalde dat positie en masse tijdens een recente presidentiële debat.
'De zeer mannen en vrouw die het Oval Office bezetten stond op een podium en al staken hun hand op en zei ze niet zouden een deal dat als de stichting 10 dollar in bezuinigingen voor elke $ 1 in de omzet, had te aanvaarden' Witte Huis woordvoerder van Jay Carney zei deze week.
Terwijl de Republikeinen hebben Obama bekritiseerd voor het niet een direct contact in de supercommittee onderhandelingen, was zijn hands-off benadering berekend, komt in de nasleep van zijn eigen mislukte pogingen om een ??akkoord te sluiten met een tekort House Speaker John Boehner, R-Ohio. In een blokkering Congres, Obama heeft meer kans om te verliezen als hij nauw betrokken.
Het detachement stelt hem in staat stellen een duidelijke scheidslijn voor de kiezers, een waarin hij kan Republikeinen gecast als het beschermen van de rijken. Het is een houding die voor nu heeft de politieke uitstraling. Een aantal recente opiniepeilingen blijkt dat tot tweederde van de Amerikanen te ondersteunen verhogen van de belastingen op personen verdienen meer dan $ 1 miljoen, en ongeveer de helft voor het verhogen van belastingen op de gezinnen verdienen op zijn minst 250.000 dollar per jaar.
Zelfs als sommige Republikeinen geneigd waren een nieuw tekort reductieplan te onderhandelen, Obama's verscherping van de lijnen tussen de partijen kon rijden ze weg.
'Als de president heeft besloten dat hij is nu in volle campagne-modus, dat gaat om de dingen heel moeilijk te maken in termen van het vinden van gemeenschappelijke grond', zegt David Winston, een GOP strateeg die adviseert Huis Republikeinse leiders.
Te popelen om de druk op het Congres te behouden, Obama deze week gaf een veto dreiging tegen alle inspanningen om de automatische bezuinigingen veroorzaakt door het stilzitten van de supercommittee te wijzigen.
Aides zei dat Obama niet die snijdt voorkeur, maar hij maakte duidelijk dat de dreiging van een dergelijke bezuinigingen was van essentieel belang om het Congres om te handelen.
'Er zullen geen makkelijke off-ramps op dit ene,' zei Obama maandag. 'We moeten de druk houden om compromissen te sluiten, niet uit te schakelen van de druk. De enige manier waarop deze bezuinigingen vindt niet plaats is als het Congres gaat weer aan het werk en het eens over een evenwichtig plan om het tekort te verminderen met ten minste 1,2 biljoen dollar. '
Besprongen republikeinen op het veto bedreiging, afbeelden Obama als onverschillig tot diep Pentagon reducties.
Republikeinse presidentskandidaat Rick Perry, de gouverneur van Texas, zei dat hij vond het veto dreiging 'verwerpelijk'. Hij voegde eraan toe: 'Als Leon Panetta is een eervol man, hij moet aftreden om te protesteren.'
Maar Democraten en Obama in het bijzonder, voelen zich niet zo kwetsbaar aan defensie als de partij eens was. Assistenten wijzen op het buitenlandse beleid voorschotten, het doden van Osama bin Laden en andere Al-Qaida leiders, en de opname van troepen uit Irak en Afghanistan, als bewijs dat Obama geloofwaardigheid heeft over militaire aangelegenheden.
Maar Carney deze week zei ook dat als critici zorgen te maken over het handhaven van de defensie-uitgaven niveaus, 'Er is een gemakkelijke manier hier, die bereid zijn om de rijkste Amerikanen vragen om een ??klein beetje meer te betalen om deze uitgebreide en evenwichtige bereiken tekort- reductie plan. '

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!